تحقیقات انجامشده در مجله پرآوازه آمریکایی تغذیه بالینی نشاندهندهی ارتباط معنادار ویتامین B۹، معروف به فولات، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است. این یافتهها که بر اساس بررسیهای دقیق بر روی دادههای بیش از ۷۰,۰۰۰ فرد استوار هستند، نشان میدهند که هر افزایش ۲۶۰ میکرروگرمی در مصرف فولات، به طور چشمگیری – به میزان هفت درصد – خطر بیماریهای مرتبط با روده بزرگ را کاهش داده است.
این پژوهشها تاکید میکنند که مصرف مناسب فولات میتواند نقش بسزایی در پروتکلهای پیشگیری از بیماریهای سرطانی داشته باشد. در انگلیس که سرطان روده چهارمین نوع متداول سرطان است، تاکید بر مصرف این ویتامین حیاتی بیش از پیش احساس میشود. با توجه به آمارهای موجود، استفاده از منابع غذایی غنی از فولات مانند اسفناج، کلم، لوبیا، عدس، غلات کامل و میوههای خانواده مرکبات بیش از پیش توصیه میشود. همچنین اسید فولیک، شکل مکمل این ویتامین، گزینهای قابل دسترس برای تأمین نیازهای روزانه بدن است.
علاوه بر تغذیه مناسب، بر اساس گزارشات صندوق بینالمللی تحقیقات سرطان (WCRF) و انجمن سرطان آمریکا، انتخاب سبک زندگی سالم شامل اجتناب از استعمال دخانیات، مصرف الکل و انجام فعالیت بدنی، میتواند به کاهش خطر سرطانهای رودهای و دیگر انواع سرطان کمک شایانی نماید. این منابع همچنین به این نکته اشاره دارند که افزودن وزن میتواند خطرات ابتلا به سرطانهای مختلف را افزایش دهد.
مسئلهی غربالگری سرطان روده بزرگ نیز اهمیت ویژهای دارد و توصیه میشود که افراد از سن 45 سالگی به آن توجه کنند. در صورت وجود سابقهی شخصی یا خانوادگی سرطان روده، بهتر است اقدامات پیشگیرانهای مانند کولونوسکوپی بهطور منظم صورت پذیرد.
اطلاعرسانی و آموزش در خصوص پیشگیری و تشخیص بههنگام سرطان، از اقداماتی است که میتواند نرخ مرگومیر ناشی از سرطان را کاهش دهد، زیرا بسیاری از سرطانها در صورت تشخیص زودرس قابل درمان هستند. بهعلاوه، اتخاذ رویکردهای سالمتر در زندگی، از جمله تغذیه مناسب، کنترل وزن و دوری از سیگار و الکل، اصولی هستند که به کیفیت زندگی و پیشآگهی بهبود بیماریهای سرطانی کمک ژرف میکنند.