اخبار, اخبار داخلی

مزاحمت تلفنی مرگبار با اورژانس 70.000 تماس

مزاحمت تلفنی یکی از مسائل مزاحمت‌آور و آزاردهنده است که به ویژه در زمانه‌ای که ارتباطات تلفنی بسیار گسترده و مهم هستند، بر جامعه تأثیر منفی می‌گذارد. این اقدامات نه تنها وقت و انرژی افراد را هدر می‌دهند بلکه می‌توانند زندگی و امنیت دیگران را نیز به خطر بیندازند.

سازمان‌های امدادی، همواره در حال ارائه خدمات حیاتی به جامعه هستند و هر تصاویره‌ای از زمان آن‌ها، می‌تواند دامنه عظیمی از مسائل اورژانس گرفته تا حوادث جدی‌تر را شامل شود. اینگونه مزاحمت‌ها می‌توانند منجر به افزایش زمان پاسخگویی و در نتیجه، خطرات بیشتر برای افراد در مواجهه با وضعیت‌های اضطراری شوند.

برای مقابله با این مسأله، افراد می‌توانند آگاهی بیشتری از اهمیت و خطرات مزاحمت تلفنی در مواقع اورژانس پیدا کنند و سازمان‌های امدادی نیز می‌توانند به نحوی اطلاع‌رسانی و آموزشی در این زمینه فعالیت کنند. همچنین، قوانین مربوط به مجازات مزاحمت تلفنی قابلیت بهبود و افزایش جرم و مجازات برای افرادی که از این اقدامات استفاده می‌کنند، را دارند.

اورژانس یکی از مراکزی است که مزاحم تلفنی زیادی دارد؛ بنابر آمار مرکز اورژانس استان تهران، در ۸‌ماه نخست همین امسال، اورژانس تهران ۶۹ هزارو ۷۶۰ مورد تماس تلفنی مزاحم از ۲۱هزار خط تلفن داشته است.

مزاحمت تلفنی مرگبار با اورژانس

مزاحمت تلفنی مرگبار با اورژانس

جالب اینکه فقط از یک خط تلفن، ۸هزار مزاحمت تلفنی ثبت شده است. یعنی یک نفر نه به اشتباه، که به عمد ۸ هزار بار شماره اورژانس را گرفته که مزه بریزد! واقعا این آدم کیست که اینقدر وقت اضافه دارد و کارش مزاحمت ایجاد کردن برای اورژانس است؟ کاش این وقت را می‌گذاشت و با یک پزشک درباره بیماری‌اش صحبت می‌کرد تا جان باقی افراد را که نیاز فوری به اورژانس دارند و بعضا پشت خط این قبیل مزاحم تلفنی‌ها می‌مانند به خطر نیندازد.

این نکته هم قابل توجه است که در سال‌های اخیر شماره تلفن تماس‌گیرنده در سامانه مراکز امدادی مثل اورژانس و آتش‌نشانی ثبت و نشانی محل مزاحمانی که به‌طور پیاپی با این سازمان‌ها مزاحمت تلفنی می‌گیرند شناسایی می‌شود و دستگاه‌های قضایی با آنها برخورد می‌کند، به همین دلیل آمار مزاحمت‌های تلفنی نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است؛ با این حال همچنان مزاحمت‌های تلفنی یکی از چالش‌های اساسی نیروهای امدادی است و به‌نظر می‌رسد که باید قانون سفت و سخت‌تری برای این افراد اعمال شود، چرا که بیشتر قوانین، قدیمی هستند و بازدارنگی ضعیفی دارند.

ضمن اینکه کارشناسان اجتماعی معتقدند که بیشتر مزاحمان شماره‌های اضطراری، نوجوانانی هستند که به بهانه نداشتن تفریح با ایجاد مزاحمت برای این سازمان‌ها خود را سرگرم می‌کنند. بنابراین باید پس از اهمیت توجه به بُعدشناختی و توجیهی که نیازمند آموزش از سوی خانواده و مدرسه است، برای اوقات فراغت نوجوانان و هدایت آنها به‌سوی فعالیت‌های ورزشی و هنری و تفریحات سالم برنامه‌ریزی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *