محیط زیست

شاه‌کبرا، مار همنوع خوار غول‌پیکر!

این مار غول‌پیکر همنوع خود را می‌خورد!/ عکس

باعث خوشبختی است که «شاه‌کبرا \مار همنوع خوار» از جمله مارهای منزوی است که از انسان دوری می‌کند؛ طول این مار می‌تواند به بیشتر از 5 متر برسد که به آن لقب بلندترین مار سمی دنیا را می‌دهد.

زهر «شاه‌کبراها» در بین قوی‌ترین سم‌ها نیست، اما مقدار نوروتوکسینی که آنها می‌توانند در یک نیش وارد کنند – تا دو دهم اونس مایع – برای کشتن 20 نفر یا حتی یک فیل کافی است. سم «شاه‌کبرا» بر مراکز تنفسی مغز تأثیر می‌گذارد و باعث ایست تنفسی و نارسایی قلبی می شود.

شاه‌کبراها عمدتاً در جنگل‌های بارانی و دشت‌های هند، جنوب چین و آسیای جنوب شرقی زندگی می‌کنند و رنگ آن‌ها می‌تواند در مناطق مختلف، متفاوت باشد. آنها در زیستگاه های مختلف از جمله جنگل ها، بیشه های بامبو، باتلاق های حرا، مراتع در ارتفاعات و در رودخانه ها راحت هستند.

مار همنوع خوار

مار همنوع خوار

این گونه از سایر مارهای سمی و غیرسمی، مارمولک، تخم مرغ و پستانداران کوچک تغذیه می‌کند. علاوه بر این، این مارها تنها مارهایی در جهان هستند که برای تخم‌های خود لانه می‌سازند و تا زمانی که جوجه‌ها بیرون می‌آیند، از آنها به شدت مراقبت می‌کنند.

شاه‌کبرا ممکن است به عنوان گونه‌ای مورد انتخاب برای افسونگران مار در جنوب آسیا شناخته شود. اگرچه مارهای کبرا می‌توانند بشنوند، اما در واقعیت نسبت به صداهای محیطی حساسیت ندارند و به جای آن ارتعاشات زمین را حس می‌کنند. باغ وحش ملی اسمیتسونیان توصیه می‌کند که جذابیت مارهای کبرا اغلب معمولاً یک بازی غم‌انگیز است، در آن یک مار کبری در حالت دفاعی قرار می‌گیرد و (بدون ضربه به فلوت نواز) شرطی می‌شود که از آن فرار کند.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت شاه‌کبراها را در معرض خطر انقراض قرار داده است. این مارها با انواع تهدیدات ناشی از فعالیت‌های انسانی مواجه هستند. ویرانه‌کاری گسترده در مناطق جنوب شرقی آسیا زیستگاه‌های مهمی از شاه‌کبراها را از بین برده است، همچنین تعداد زیادی از این مارها برای مصارف مختلف نظیر پوست، غذا و داروها شکار می‌شوند. همچنین برای تجارت بین‌المللی حیوانات خانگی نیز تجارت می‌شوند.

[منبع]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *