وبلاگ

8 ماده غذایی برای کاهش و کنترل سردرد میگرنی

غذاها و نوشیدنی‌های متفاوت می‌توانند به عنوان محرک‌های تشدیدکننده سردرد میگرنی عمل کنند، و زمانی که با عوامل آغازگر دیگری ترکیب می‌شوند، احتمال بروز یا وخامت حملات میگرنی و سردرد میگرنی را افزایش می‌دهند. عوامل محرکی که معمولاً در برخی افراد به تحریک سردردهای میگرنی منجر می‌شوند شامل:

1. غذاهای حاوی تیرامین مانند پنیرهای کهنه، سوسیس، و غذاهای فرآوری‌شده.
2. نوشیدنی‌های الکلی، به خصوص شراب قرمز و بعضی انواع بی‌یر.
3. مواد غذایی حاوی مقادیر بالایی از نگهدارنده یا مصنوعات مانند مونوسدیم گلوتامات (MSG).
4. عناصر حاوی کافئین و نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند، که می‌توانند کنترل قند خون را مختل کرده و میگرن را تحریک کنند.
5. غذاهای بسیار شور که ممکن است حاوی نیترات و نیتریت باشند، که برخی از آماده‌سازی‌های گوشت مانند بیکن و کالباس را شامل می‌شود.

این عناصر در عملکرد بیوشیمیایی بدن تغییر ایجاد کرده و می‌توانند به علائمی نظیر تحریک سیستم عصبی، ، سردرد میگرنی تغییرات در تنظیم جریان خون مغز یا ایجاد واکنش‌های التهابی منجر شوند که همگی از مکانیسم‌های شناخته شده در ایجاد یا تشدید میگرن هستند. از این رو، شناخت محرک‌ها و اجتناب از مصرف آن‌ها می‌تواند در کاهش فراوانی و شدت حملات میگرنی موثر باشد.

سردرد میگرنی

8 ماده غذایی برای کاهش و کنترل سردرد میگرنی

۱. کافئین
مصرف بیش از حد کافئین و یا ترک یکباره آن می‌تواند باعث میگرن یا سردرد میگرنی شود. خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین عبارتند از: قهوه، چای و شکلات.

۲. شیرین‌کننده‌های مصنوعی
بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که به جای قند، از آنها استفاده می‌شود. این شیرین‌کننده‌ها می‌توانند باعث سردرد میگرنی شوند. «آسپارتام» معروف‌ترین شیرین‌کننده مصنوعی است که باعث بروز حملات میگرنی و سردرد میگرنی می‌شود.

۳. الکل
الکل یکی از رایج‌ترین مواردی است که در ایجاد میگرن و سردرد میگرنی نقش دارد. بر اساس یک مطالعه، بیش از ۳۵ درصد از مبتلایان به میگرن، الکل را به عنوان یک محرک برای دردهای میگرنی توصیف می‌کنند. الکل می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود که عامل مهمی در ایجاد سردرد است.

۴. شکلات
بر اساس گزارش بنیاد میگرن آمریکا، شکلات بعد از الکل دومین محرک رایج برای حملات میگرن است. گفته می‌شود حدود ۲۲ درصد از افرادی که میگرن را تجربه می‌کنند، از علاقه‌مندان به شکلات هستند. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که در برخی افراد باعث سردرد می‌شود.

۵. غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات
مونوسدیم گلوتامات یا MSG یک نمک سدیم اسید گلوتامیک است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. هم‌چنین این ماده، یک طعم‌دهنده خوراکی است که معمولاً به غذاهای کنسرو شده، سوپ‌ها و گوشت‌های فرآوری‌شده اضافه می‌شود. خوردن مونوسدیم گلوتامات بی‌خطر است، اما برخی از محققان مصرف آن را با حملات میگرنی مرتبط می‌دانند. بنیاد میگرن آمریکا نیز خاطرنشان می‌کند که این ماده در ۱۰ تا ۱۵ درصد از مبتلایان به میگرن، باعث بروز حملات میگرنی شدید می‌شود. سایر مواد نگهدارنده نیز ممکن است در برخی افراد، محرک میگرن باشند.

۶. گوشت‌های فرآوری‌شده
گوشت‌های فرآوری‌شده، از جمله ژامبون، هات داگ و سوسیس‌، حاوی مواد نگهدارنده‌ای به نام نیترات هستند که این ماده رنگ و طعم مواد غذایی را حفظ می‌کند. این غذاها می‌توانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کرده و رگ‌های خونی مغز را گشاد کنند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اکسید نیتریک می‌تواند باعث میگرن شود یا به تشدید آن کمک کند.

۷. غذاهای سرد یا منجمد
خوردن خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های منجمد مانند بستنی‌ می‌تواند باعث ایجاد درد شدید در سر شود. اگر بلافاصله بعد از ورزش یا در گرمای بیش از حد، مواد غذایی منجمد بخورید، سردردهایی را تجربه خواهید کرد که ممکن است تبدیل به حملات میگرنی شوند.

۸. غذاهای شور
غذاهای شور قابلیت این را دارند که در برخی افراد باعث میگرن شوند. مصرف سطوح بالای سدیم می‌تواند فشار خون را افزایش دهد و باعث سردرد یا حملات میگرنی شود.

درمان میگرن
دوره‎‌های میگرن می‌تواند دردناک باشد و زندگی شما را مختل کند. خوشبختانه با اعمال برخی تغییرات در سبک زندگی می‌توانید به پیشگیری از حملات میگرنی کمک کنید. هم‌چنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد علاوه بر مصرف دارو، روش‌های ساده‌تری نیز وجود دارند که به درمان میگرن کمک می‌کنند:

ماساژ درمانی: می‌تواند دفعات حملات میگرنی را کاهش دهد.

مکمل‌های ویتامین B۲ (ریبوفلاوین): می‌تواند به پیشگیری از حملات میگرن کمک کند.

مکمل‌های منیزیم: مصرف ویتامین C و منیزیم، با خاصیت آنتی اکسیدانی و احتمالاً کاهش التهاب عصبی می‌تواند منجر به بهبود علائم میگرن و افسردگی در افراد مبتلا به میگرن می‌شود.

سبک زندگی سالم: وعده‌های غذایی خود را به طور منظم بخورید و هرگز آنها را حذف نکنید، مصرف کافئین را محدود کنید و به اندازه بخوابید.

مدیریت استرس: با تمرینات یوگا، تمرکز حواس یا مدیتیشن، استرس خود را مدیریت کنید و سردرد میگرنی را کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مطالب

محصولات ویژه

مطالب اخیر

سبد خرید

خرید اول با شما، ارسال رایگان با ما

درخواست های محبوب:
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من