بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید، یا هیپوتیروئیدیسم، حالتی است که در آن غده تیروئید فرد قادر به تولید هورمون‌های کافی (کم کاری تیروئید)  برای نیاز بدن نیست. یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند در تنظیم هورمون‌ها و کاهش علائم کمک کننده باشد.

کم کاری تیروئید یک وضعیت نارسایی در فعالیت گلبول‌های تیروئید می‌باشد که می‌تواند منجر به کاهش سرعت واکنش‌های سوخت‌وساز در بدن شود. این شرایط باعث کاهش سرعت متابولیسم و کاهش تولید انرژی می‌شوند. علائم شایع کم کاری تیروئید عبارتند از:

  1. خستگی: احساس خستگی مداوم یکی از نشانه‌های اصلی کم کاری تیروئید است.
  2. افزایش وزن: تغییر در فعالیت تیروئید می‌تواند تأثیر مستقیمی بر فرایند سوخت‌وساز در بدن داشته باشد و باعث افزایش وزن گیری شود.
  3. ریزش مو: کمبود هورمون‌های تیروئید ممکن است به علت آسیب به موها، باعث ریزش آنها شود.
  4. عدم تحمل سرما: افرادی که در کم کاری تیروئید هستند، دچار عدم تحمل به سرما می‌شوند و احتمال ابتلا به سرماخوردگی در آنها افزایش می‌یابد.
  5. خشکی پوست: کاهش فعالیت تیروئید می‌تواند به خشکی پوست و علائم مرتبط با آن، مانند ترک‌های پوستی، منجر شود.
  6. احساس خواب آلودگی و افسردگی: تغییرات در هورمون‌های تیروئید ممکن است بر روی حالت روحی افراد تأثیر بگذارد و احساساتی مانند افسردگی و خواب آلودگی را ایجاد کند.

از آنجا که کم کاری تیروئید می‌تواند بر تعداد زیادی از سیستم‌های بدن تأثیر بگذارد، تشخیص و درمان آن توسط پزشکان حائز اهمیت است.

کم کاری تیروئید

تیروئید چیست؟

تیروئید، یک غده پروانه‌ای شکل کوچک است که در قسمت جلوی گردن قرار دارد. هورمون‌های تولید شده توسط غده تیروئید، تری یدوتیرونین (T ۳) و تیروکسین (T ۴) تأثیر زیادی بر سلامت فرد دارند و بر تمام جنبه‌های متابولیسم فرد تأثیر میگذارند.

در رژیم غذایی کم کاری تیروئید چه چیزهایی بخوریم؟

ید: ید ماده معدنی ضروری برای تولید هورمون‌های تیروئید است؛ بنابراین افرادی که کمبود ید دارند در معرض خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید هستند. اگر کمبود ید دارید، نمک یددار را به غذایتان اضافه کنید و غذاهای غنی از ید مانند غذاهای دریایی، ماهی، لبنیات و تخم‌مرغ مصرف کنید. نوع نمک مصرفی شما نیز حتما از نوع نمک تصفیه شده ید دار باشد (برای از بین نرفتن ید نمک، آن را در پایان پخت غذا اضافه کنید). ید از طریق مواد غذایی تامین می‌شود و نیازی به مصرف مکمل آن وجود ندارد چرا که مصرف بیش از حد آن می‌تواند به غذه تیروئید آسیب بزند.

سلنیوم: سلنیوم برای فعال کردن هورمون‌های تیروئید مورد استفاده قرار میگیرد به نحوی که بدن بتواند از هورمون‌های تیروئیدی استفاده کند. از جمله غذاهای غنی از سلنیوم میتوان به بادام برزیلی، ماهی تن، ساردین، تخم مرغ و حبوبات اشاره کرد.

روی: روی نیز به فعالسازی هورمون‌های تیروئیدی (TSH) کمک می‌کند. از جمله منابع غنی از روی میتوان به گوشت قرمز و گوشت مرغ، مغزها، حبوبات و صدف اشاره کرد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بعضی از غذاها هم میتوانند برای کم کاری تیروئید مضر باشند و بیمار مبتلا به کم کاری تیروئید باید در مصرف آن‌ها احتیاط کند. از جمله مواد غذایی حاوی گواتروژن مانند سویا، سبزیجات خانواده کلم، برخی آجیل‌ها و دانه‌ها مثل بادام زمینی. البته شما میتوانید با پختن مواد غذایی گواتروژن، این مواد را غیر فعال کنید.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید رژیم غذایی بر پایه مصرف سبزیجات، میوه‌ها و گوشت‌ها داشته باشند و از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، فست فود، کیک‌ها و … خودداری کنند و انرژی رژیم غذایی آن‌ها اندکی کمتر از افراد عادی باشد تا از اضافه وزن و چاقی بیمار جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مطالب

محصولات ویژه

مطالب اخیر