مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: در سال گذشته برای کنترل جمعیت این گونه ارزشمند، ۴ رأس از آنها به سایر مراکز انتقال داده شده است.
کاویان با اشاره به فضای ۱۰ هکتاری نگهداری مرال در سمسکنده، گفت: در حال حاضر ۲۰ رأس مرال در این منطقه زیست میکنند که ۱۱ راس ماده و ۹ راس نر هستند.
وی با اشاره به پناهگاه حیات وحش دشت ناز که مرکز پرورش و نگهداری گوزن زرد ایرانی است، اظهار کرد: سال گذشته، ۹ رأس گوساله گوزن زرد در این منطقه حفاظتشده متولد شدند و در سال جاری نیز تعداد زایش گوزن زرد به ۹ رأس رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: سال گذشته، ۱۴ رأس گوزن زرد ایرانی به خرم آباد و ارومیه انتقال داده شدند.
کاویان تصریح کرد: این انتقال در چارچوب تعدیل جمعیتتولد گوزن زرد به علت متناسبسازی نسبت جمعیت به فضای نگهداری در پناهگاه حیات وحش دشت ناز و زاد و ولد عالی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: تا پایان سالجاری نیز، ۲۸ رأس گوزن زرد به مراکز مختلف در کشور انتقال داده میشود که انتقال ۴ رأس از آنها دو هفته پیش صورت گرفت و ۶ رأس نیز در هفته جاری منتقل میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اعلام اینکه هماکنون ۵۶ راس گوزن زرد ایرانی در این پناهگاه حیات وحش دشت ناز زیست میکنند، یادآور شد: این منطقه حفاظتشده، نخستین و بهترین مرکز تکثیر و نگهداری گوزن زرد ایرانی در کشور است.